НАБУ звинувачує Венедіктову в навмисному зриві справи про корупцію Татарова з ОП на користь забудовника Микитася

Національне антикорупційне бюро зазначає, що Офіс генпрокурора свідомо зриває справу щодо заступника керівника ОП Олега Татарова, якого підозрюють у причетності до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася.

фото УП
фото УП

Ввечері 1 грудня генпрокурор таємно, не ставлячи до відома самих процесуальних керівників, без вивчення матеріалів кримінального провадження, за відсутності будь-яких правових підстав, тобто всупереч вимогам КПК, змінила процесуальних керівників у кримінальному провадженні за фактом надання хабаря за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта у справі щодо заволодіння 81 млн грн Національної гвардії, – йдеться в матеріалі НАБУ, який цитує УП.

Зазначається, що через це детективи НАБУ та прокурори САП не змогли у передбачені законом терміни повідомити про підозру ще одному, вже третьому, ймовірному учаснику злочину – експосадовцю державної компанії "УкрБуд".

Тоді люстрований за репресії Майдану, тепер відповідає за "правоохорону" в Офісі Зеленського.

Татаров обіймав посаду у системі МВС під керівництвом Віталія Захарченка в уряді Миколи Азарова. Коли в МВС почалася люстрація, то одним із перших звільнили саме Татарова, який курирував кримінальні провадження стосовно Чорновол, Автомайдану та активістів.

У 2016 році був захисником нардепа Вадима Новинського (на той час "Опозиційний блок").

5 серпня президент Володимир Зеленський призначив Олега Татарова заступником глави Офісу Президента. Він відповідає "за правоохоронний напрям".

Про що справа

Із 2017 року НАБУ розслідує можливі зловживання та розкрадання грошей під час будівництва житла для Нацгвардії. Будівництво вела компанія "Укрбуд" Микитася.

Антикорупційні органи вважають, що на прохання забудовників, Татаров міг домовитися про написання позитивної для фірми експертизи.

будівництво венедіктова нацгвардія кримінал корупція микитась татаров

Знак гривні
Знак гривні