Запеклий ненависник ЛГБТ, соратник Орбана, тікав із гей-оргії по ринві

Топовий член угорської правлячої партії Fidesz, яка виступає за "традиційні сімейні цінності" та проти ЛГБТ, Йозеф Саєр (Jozsef Szajer) склав мандат у Європарламенті після того, як його впіймали на гей-оргії в Брюсселі. Він тікав по водостічній трубі.

Йозеф Саєр виступає в Європарламенті, 2019. Фото: Peter Kohalmi/Agence France-Presse
Йозеф Саєр виступає в Європарламенті, 2019. Фото: Peter Kohalmi/Agence France-Presse

Про це пише світова служба ВВС.

Йозеф Саєр є відомим угорським політиком, що виступає за консервативні цінності та проти ЛГБТ. Він є членом партії Віктора Орбана, яка є ворожою до прав ЛГБТ. У п'ятницю Саєра затримала бельгійська поліція – не за те, що це була гей-оргія, звісно, а за участь у вечірці, що порушувала правила локдауну.

Саєра виявили з наркотиками, коли він намагався втекти з оргії по ринві. При цьому він поранив руки до крові.

У п'ятницю сусіди поскаржилися на шум і потенційне порушення правил локдауну в приватній квартирі у центрі Брюсселя. Помешкання розташоване просто над гей-баром, у серці району, відомого гей-клубами. Всередині виявилося 20 чоловіків, деякі зовсім голі.

Двоє з них заявили поліції про дипломатичний імунітет (Саєр попросив його потім – але Європарламент заявив, що імунітет стосується лише діяльності депутатів, а не особистих порушень, як у цьому разі).

У рюкзаку Саєра виявили наркотики. Він не мав при собі документів – і його супроводили додому, де він показав дипломатичний паспорт.

Саєр звільнився з Європарламенту. Він визнав, що був присутній на вечірці, але не описав її характеру. "Я не вживав наркотики, – заявив він і додав, що поліція не взяла офіційних тестів на місці. – Поліція каже, що знайшла екстазі. Вони не мої, я не знаю, хто й як мені їх підкинув".

Угорський політик пов'язав свою відставку лише з порушенням правила не збиратися разом.

Саєр був одним із засновників консервативної партії Fidesz у 1988 році й залишається близьким до прем'єра Угорщини Віктора Орбана. Останні 11 років він був віцепрезидентом Європейської народної партії, останні 16 – членом Європарламенту.

Він відігравав ключову роль у формуванні Fidesz як консервативної партії та в тому, що вона залишалась у консервативному міжнародному угрупованні. Одружений із суддею Конституційного суду Тюнде Гандо.

Скандал із гей-оргією особливо цікавий для партії, яка виступає за традиційні сімейні цінності та нещодавно пропонувала законодавчо обмежити права ЛГБТ на європейському рівні, зазначає ВВС.

Про подію також пишуть New York Times та Euronews

орбан угорщина курйоз лгбт європарламент скандал єс

Знак гривні
Знак гривні