На довершення цього чудового року, над Землею зачастили величенькі астероїди (ВІДЕО)

Спершу над Німеччиною, а тоді й над Японією.

Іронічне ілюстративне зображення, яке було популярним на початку 2020 року: "О ні! Економіка!"
Іронічне ілюстративне зображення, яке було популярним на початку 2020 року: "О ні! Економіка!"

Над Японією згорів метеор, який описують як "яскравий, наче повний Місяць", – передає CBS. Його знято камерою спостереження біля порту міста Нагоя.

Директор планетарію міста Акаші заявив агентству новин Кіодо: "Ми вважаємо, що останній спалах світла був яскравим, як повний Місяць". Деякі астрономи вважають, що невеликі фрагменти цього метеорита, не згорівши до кінця, могли досягти земної поверхні.

Фото, зроблене в Тацуно – @HIDE85688321 VIA REUTERS
Фото, зроблене в Тацуно – @HIDE85688321 VIA REUTERS

Тим часом Німецький аерокосмічний центр також повідомив про "вогняну кулю", яка, найімовірніше, була астероїдом. Ось відео, зроблене камерою автофіксації біля Дюссельдорфа:

Світіння тривало від 5 до 7 секунд, за повідомленнями близько 90 людей до відповідних установ.

Насправді, пише Німецька хвиля, лише над Європою щороку падають близько 30 видимих "вогняних куль", і найбільше – саме в листопаді та грудні. "Вогняні кулі" визначають умовно, як значно більші, яскравіші, триваліші за "падаючі зірки" – звичайні метеори, яких у серпні можна побачити сотнями. Часом навіть видно, як від "вогняних куль" відокремлюються фрагменти.

Астероїдний пояс, слід фази утворення планет у Сонячній системі, перебуває між Марсом і Юпітером у площині екліптики. Відповідно, внаслідок зіткнень у ньому, уламки можуть відхилятися від орбіти й поступово наближатися до інших небесних тіл, як-от Землі, – пояснює Німецька хвиля.

Ось дуже яскрава "вогняна куля", знята в жовтні 2015 року в небі над Берліном (GIF-анімація)

космос краса японія наука німеччина

Знак гривні
Знак гривні