Навіть ЄС непокоїть критичний стан «Укрзалізниці»

ЄС заявив про критичний фінансовий стан "Укрзалізниці" і зазначив, що в Україні досі не ухвалено низку ключових законопроєктів у сфері транспорту.

ілюстративне зображення
ілюстративне зображення

Як передає Цензор, про це йдеться у щорічному звіті щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, який був опублікований 1 грудня.

"Фінансовий стан нереформованої компанії "Укрзалізниця" залишається критичним", – наголошується у звіті.

В ЄС також акцентують увагу на тому, що у сфері транспорту досі не було ухвалено ключові законопроєкти про відкриття ринків, зокрема про залізничний і внутрішній водний транспорт, небезпечні вантажі та мультимодальні перевезення.

Також наголошується, що досі не затверджено план дій щодо реалізації Національної транспортної стратегії та комплексний план дій з реформування інфраструктурних проєктів, який є важливим для забезпечення підстави для впровадження стандартів ЄС у галузі управління інфраструктурою.

У січні-червні 2020 року УЗ зазнала 8,792 млрд грн чистого збитку, а за аналогічний період 2019 року її чистий прибуток становив 1,065 млрд грн. За підсумками 2020 року "Укрзалізниця" очікує отримати збиток розміром 1214 млрд грн.

катастрофа економіка реформи бюджет звіт залізниця єс

Знак гривні
Знак гривні