Зеленський особисто обіцяє, що Ситник залишиться головою НАБУ

Президент Володимир Зеленський запевнив послів G7, що гарантує збереження посади директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, попри рішення Конституційного Суду.

Артем Ситник: фото з сайту Главком
Артем Ситник: фото з сайту Главком

Через скандальне рішення Конституційного Суду українці можуть втратити безвіз

"Рішення Конституційного суду не скасовує факт утворення та функціонування НАБУ, не обмежує роботу детективів НАБУ та не ставить під сумнів статус НАБУ як правоохоронного органу. Ми гарантуємо, що після 16 грудня директор НАБУ залишатиметься на посаді", – заявив Зеленський, якого цитує УП.

19 листопада Зеленський провів відеозустріч із послами та наголосив, що визнання неконституційними окремих положень закону "Про Національне антикорупційне бюро України" наразі не створює жодних загроз, що можуть вплинути на легітимність і незалежність як НАБУ, так і його чинного директора.

Що ж ухвалив Конституційний Суд і що можна зробити? – Центр протидії корупції

Сам Артем Ситник зазначив, що повністю погоджується з позицією глави держави та Офісу Президента щодо відсутності чинників, які критично впливають на роботу органу. І що рішення КСУ нині не впливає на спроможність НАБУ виконувати обов’язки незалежно та ефективно.

Зазначається, що водночас НАБУ спільно з владою опрацьовуватиме низку потенційних загроз, які можуть створити юридичні колізії через рішення КСУ у майбутньому.

конфлікт ситник конституція зеленський ксу корупція

Знак гривні
Знак гривні