Музей Революції гідності заявляє про обшук. Пояснення силовиків

Про це сказано на сторінці Музею.

фото слідчого з фейсбук-сторінки Музею
фото слідчого з фейсбук-сторінки Музею

У Національному музеї Революції гідності відбуваються обшуки, підтвердила представниця музею Ольга Сало в коментарі Радіо Свобода.

«Прийшли з обшуками, наразі вилучають документи, які стосуються будівництва меморіалу, наскільки ми розуміємо. Це слідче управління з розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності», – розповіла Сало.

Речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська у коментарі Радіо Свобода заявила, що не має інформації про обшук. У пресслужбі поліції Києва сказали Радіо Свобода: «Бачимо в інтернеті цю новину, а хто працює – поки що невідомо».

Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні має постати над майданом Незалежності на алеї Героїв Небесної Сотні.

Переможцем став проєкт Ірини Волинець і Марини Процик. Відкриття меморіалу було заплановано на лютий 2019 року.

Будівельні роботи не розпочалися вчасно, оскільки Генеральна прокуратура заявила про необхідність провести додаткові слідчі експерименти на місці розстрілів учасників акцій протесту. Влітку 2018 року на відведену під будівництво ділянку меморіалу накладений арешт.

Підозра у розтраті

Правоохоронці підозрюють керівництво Національного музею Революції гідності і приватне підприємство у зловживанні службовим становищем при використанні бюджетних коштів розміром 100 млн грн.

Обшуки 19 листопада проводяться на підставі ухвали Голосіївського районного суду Києва у межах розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 364 КК України щодо можливих зловживань при розрахунках із підрядними організаціями, які мали провести роботи з будівництва музею.

За словами речниці прокуратури, жодного стосунку до історичних подій Євромайдану обшуки не мають, правоохоронці перевіряють законність використання бюджетних коштів.

будівництво конфлікт скандал майдан

Знак гривні
Знак гривні