У семи містах відбувся другий тур виборів мерів. Вже є усі результати

Другий тур виборів міських голів відбувся 15 листопада в семи містах України.

В Одесі, Херсоні, Сумах, Луцьку, Краматорську й Кам’янці-Подільському – в другому турі змагалися кандидати, які посіли перше і друге місця на виборах 25 жовтня. Другий тур відбувається в містах із понад 75 тис. виборців, якщо жоден кандидат не здобув більш ніж 50% голосів від числа виборців, що прийшли на дільниці.

У місті Українці на Київщини другий тур був з іншої причини – двоє лідерів перегонів здобули тут абсолютно однакову кількість голосів – по 1233.

У підсумку всі сім міст отримали голів.

В Одесі чинний мер Геннадій Труханов виграв із результатом близько 54%, перемігши кандидата від ОПЗЖ, народного депутата Миколу Скорика (близько 42%).

У Херсоні переміг народний депутат Ігор Колихаєв, що висувався від партії «Нам тут жити». За попередніми даними, він здобуває близько 65% голосів, а його опонент Володимир Сальдо («Блок Володимира Сальдо») – близько 35%.

У Сумах, за попередніми даними підрахунку, переміг чинний мер, кандидат від «Батьківщини» Олександр Лисенко, що здобув понад 61% голосів. Його опонент від «Європейської солідарності» Вадим Акперов дістав понад 38%.

У Луцьку з результатом 54% переміг в.о. міського голови, кандидат від партії «За майбутнє» Ігор Поліщук. Його опонент, самовисуванець Богдан Шиба здобув 45% голосів.

У Краматорську на Донеччині директор із маркетингу та збуту ПАТ "Енергомашспецсталь", самовисуванець Олександр Гончаренко здобув 58% голосів, перемігши чинного мера, також самовисуванця Андрія Панкова (41%).

У Кам’янці-Подільському перемогу здобув кандидат від партії «Свобода» Михайло Посітко, якого підтримали 58% виборців. Самовисуванець Володимир Мельниченко отримав 41% голосів.

І, нарешті, в Українці переміг кандидат від «Європейської солідарності» Олександр Туренко, за якого проголосували 53% виборців. Його опонентку від «Слуги народу» Оксану Кирилюк підтримали близько 46%.

Явка на другий тур виборів мерів, за даними ЦВК, у середньому становила 24% – від 19% у Сумах до 34% у Кам’янці-Подільському.

22 листопада відбудеться другий тур виборів у Львові, Дрогобичі, Дніпрі, Кривому Розі, Нікополі, Слов’янську, Рівному, Черкасах, Ужгороді, Миколаєві та Полтаві, а 29 листопада – у Чернівцях.

Знак гривні
Знак гривні