Молдовська компанія за рекордну ціну купила український спиртзавод

Ціна вдвічі більша за стартову та майже вдвічі більша за ціну будь-якого іншого раніше проданого спиртзаводу.

Фото з офіційної фейсбук-сторінки Zernoff
Фото з офіційної фейсбук-сторінки Zernoff

Молдовська компанія Zernoff, найбільший виробник етилового спирту в Молдові, запропонувала найбільшу ціну – 120 млн грн – на аукціоні з приватизації Марилівського місця здійснення діяльності і зберігання спирту ДП "Укрспирт" (Тернопільської області) за стартової ціни 54,7 млн ​​грн.

Про це повідомила заступниця міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Світлана Панаіотіді на своїй сторінці у Facebook, – передає Бізнес-Цензор.

"За результатами аукціону стартова ціна окремого майна Марилівського місця здійснення діяльності та зберігання спирту зросла більш ніж в 2 рази (з 54,7 млн ​​стартових) і становить 120 млн грн", – зазначила заступниця міністра.

Згідно з інформацією в системі "Прозорро. Продажі", єдиним конкурентом Intreprinderea Mixta "ZERNOFF" S.R.L. було ТОВ "Інфо Маркет" з ціною 80,78 млн грн.

Панаіотіді нагадала, що раніше вдалося продати шість спиртзаводів: Суходольський – за 60,3 млн грн, Бершадський – за 19,8 млн грн, Лопатинський – за 50 млн грн, Овечацький – за 53 млн грн, Артемівський – за 50 млн грн і Немирівський – за 55 млн грн.

Згідно з даними на її сайті, компанія ZERNOFF Ethanol була заснована в 2001 році, був побудований спиртовий завод продуктивністю 10 тис. літрів на день, а в 2015 році внаслідок модернізації потужність виробництва була доведена до 3 млн літрів на місяць.

молдова тернопільщина бізнес аграрії

Знак гривні
Знак гривні