Член ТВК у Краматорську втомився від підкилимних ігор і виклав усі результати

"Я весь виборчий процес перших місцевих виборів 2020 року намагався дистанціюватися від публічності та висловлювання власних думок, які можуть так чи інакше бути розцінені як політична агітація чи обмеження правд, достоїнств і всього того, що там піддають утискам у політичних сил і політиків.

Але тому що я є членом Територіальної виборчої комісії м. Краматорська й безпосередньо беру участь у підготовці і законному проведенні виборчого процесу в моїй рідній громаді – мене дуже зачепили публічні звинувачення на адресу членів ТВК від одного з кандидатів на голову Краматорської ОТГ на повторних виборах", – пише Сергій Гаков.

Я не є фахівцем в праві і не буду давати оцінки, а так само міркувати про правові аспекти – але я технар, з певними вміннями і знаннями, які стали в нагоді в т. ч. і для оперативності й прозорості підрахунку голосів на виборах, що відбулися 25 жовтня. Власне про це і відео.

У свою чергу, я сьогодні на засіданні ТВК (якщо таке відбудеться) винесу свої пропозиції (з голосу), а пізніше і заявою, якщо мене підтримають інші члени ТВК, щодо того, як я бачу процес організації підрахунку голосів публічним, прозорим і оперативним – таким, що виключає махінації та різні "технології".

Що я пропоную:

- Всі дані публікувати відкрито і доступно, з використанням відкритих хмарних технологій – наприклад, Google-таблиць.

- Дати доступ до перегляду результатів і ходу виборчого процесу (явка на контрольний час) всім громадянам у режимі читання.

- Вести публічну трансляцію із залу засідання ТВК у режимі онлайн.

- Вносити дані в таблиці в залі засідання обраними членами ТВК, а не в якихось-там "секретних" серверних, з "секретно" і "непрозоро" найнятими особисто головою ТВК працівниками.

А для прозорості я публікую дані виборів, які ми після багатьох суперечок і зі значним запізненням створили, наповнили і використовували при підрахунку голосів в першому турі: ТАБЛИЦЯ

технології вибори донеччина

Знак гривні
Знак гривні