Російські «миротворці», які летять на Карабах, анексували Крим і воювали на Донбасі – InformNapalm

У Нагірний Карабах вилетіли вже 10 літаків із російськими "миротворцями" на борту. Міноборони РФ заявило, що основа контингенту сформована з підрозділів 15-ї окремої мотострілкової бригади (миротворчої) Центрального військового округу. При цьому її військові раніше брали участь в анексії Криму та воювали на Донбасі проти України.

За даними волонтера-розслідувача з організації InformNapalm Іраклі Комахідзе, якого цитує Українська правда, військові 15-ї ОМСБр із Самари брали участь у захопленні Криму та окупації частини Донбасу.

Матеріал InformNapalm 2014 року про цю бригаду

Комахідзе уточнив, що з грудня 2005-го по листопад 2008 року ця миротворча бригада перебувала в зоні т.зв. грузино-абхазького конфлікту. Брала участь у російській агресії проти Грузії в серпні 2008 року. 

А у 2014 році 15-та миротворча бригада засвітилася в операції з анексії Криму і пізніше в бойових діях на Донбасі, про що є чимало документальних підтверджень (щонайменше 15 публікацій зі встановленням особистостей "ветеранів Донбасу") у розслідуваннях InformNapalm.

анексія агресія окупація луганщина росія азербайджан крим вірменія донеччина

Знак гривні
Знак гривні