Данія обмежила пересування людей через мутований коронавірус від норок

Країна вбиває всіх норок через острах, що на мутований вірус не діятимуть майбутні вакцини. Кілька людей уже заражені ним.

Молода данська фермерка з норкою, фото з англомовної "Вікіпедії"
Молода данська фермерка з норкою, фото з англомовної "Вікіпедії"

Прем'єр-міністр Данії Метте Фредріксен у четвер оголосила про спеціальні обмеження для жителів північно-східної частині країни через мутації коронавірусу COVID-19 у тварин на фермах із розведення норок, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на європейські ЗМІ.

"Від сьогодні жителям семи районів північної Ютландії суворо рекомендується залишатися в своєму районі, щоб запобігти поширенню інфекції", – заявила вона.

Фредріксен додала, що влада просить жителів Ютландії "зробити щось справді екстраординарне".

"На нас спрямовані погляди усього світу", – додала вона.

У цій частині країни закривають бари і ресторани, зупиняють рух громадського транспорту, людям з інших регіонів заборонено їздити в Ютландію.

Напередодні в Данії повідомили про те, що в 12 осіб виявили версію COVID-19, з якою відбувається мутація. Вона поширилася на фермі з розведення норок. У зв'язку з цим влада ухвалила рішення знищити понад 15 млн тварин, які утримувалися на фермах.

Розведення норок є (було) важливою частиною економіки Данії – країна є найбільшим у світі виробником норкових шкурок (40% усього світового виробітку).

Варто додати, що норкові ферми є і в Україні, при цьому значно гірша ситуація з тестуванням і критична ситуація з коронавірусом

аграрії медицина пандемія коронавірус данія

Знак гривні
Знак гривні