Венедіктова відмовилася порушувати справу про держзраду російського агента Деркача, а також Дубінського

Офіс генпрокурора відмовився порушувати кримінальну справу щодо ймовірної державної зради нардепів Андрія Деркача, а також Олександра Дубінського.

Про це повідомляє ЦПК із посиланням на відповідь Офісу генпрокурора.

Нардеп Андрій Деркач – чинний агент російських спецслужб. Заява уряду США

Антикорупціонери нагадали, що звернулися до Офісу генпрокурора із заявою про злочин депутатів Деркача та Дубінського на початку жовтня, – пише Українська правда.

Тоді нардепи під час спільної пресконференції заявили про необхідність розслідування нібито міжнародної корупції, пов’язаної із кандидатом у президенти США Джо Байденом й українськими громадськими організаціями. У ЦПК наголосили, що ця інформація не була підтверджена жодними фактами.

Понад те, Дубінський і Деркач ініціювали створення у Верховній Раді Тимчасової слідчої комісії з цього приводу і надіслали листи з дезінформацією високопоставленим чиновникам США.

У ЦПК підкреслили, що "надали цілком конкретні фактичні дані щодо можливого вчинення злочину і Деркачем, і Дубінським" і нагадали, що вони не є органом розслідування, тому не можуть надавати результати прослуховувань і експертиз.  

Антикорупціонери відзначили, що ця ситуація вкотре доводить фейковість скасування депутатської недоторканності, оскільки повноваження для порушення справ щодо депутатів і оголошення їм підозр має виключно генпрокурор.

венедіктова прокуратура зрада дубінський деркач кримінал корупція

Знак гривні
Знак гривні