На Донбасі загинули двоє військових унаслідок прицільного обстрілу

Загинули двоє сержантів Збройних сил унаслідок прямого влучання з гранатомета.

Про це повідомляє волонтерський рух "Повернись живим".

Як йдеться у заяві командувача Об'єднаних сил, українська сторона сприймає атаку як цілеспрямований зрив домовленостей:

«Я, як командувач Об’єднаних сил, констатую, що сьогодні, 30 жовтня, порушивши домовленості, досягнуті Тристоронньою контактною групою, російсько-окупаційні війська здійснили прицільні обстріли українських позицій.

Ворог нахабно вів прицільний вогонь із гранатометів різних систем по підрозділу Об’єднаних сил у районі населеного пункту Водяне. Із сумом повідомляю, що внаслідок обстрілу на початку доби двоє військовослужбовців Збройних сил України отримали поранення, несумісні з життям. Командування Об'єднаних сил висловлює глибокі співчуття рідним та близьким загиблих воїнів.

Така зухвалість противника свідчить про те, що збройні формування Російської Федерації спрямовано йдуть на зрив домовленостей, що були досягнуті Тристоронньою контактною групою 22 липня 2020 року. Сьогоднішній обстріл доводить, що противник не має на меті досягнути миру.

На вогневі провокації противника підрозділи Об'єднаних сил надали адекватну відповідь, змусивши російсько-окупаційні війська повернутись до режиму тиші».

Нагадаємо, 22 липня 2020 року на засіданні Тристоронньої контактної групи домовились про «повне та всеосяжне припинення вогню» з 27 липня. Проте справжнє перемир'я тривало лічені години, і відтоді окупанти постійно намагаються атакувати українські війська.

війна агресія луганщина армія донеччина

Знак гривні
Знак гривні