Чинні мери лідирують. Хто виходить у другий тур у Києві, Одесі, Дніпрі, Львові та перемагає в першому в Харкові

За даними екзит-полів, тільки в Харкові другого туру не буде, в інших містах ніхто не набрав 50%. У трьох із найбільших міст, зокрема столиці, на другому місці люди від ОПЗЖ Медведчука.

фото УНІАН
фото УНІАН

У Києві Віталій Кличко з великім відривом випереджає своїх конкурентів на виборах мера столиці, але до перемоги, згідно з екзит-полами, в першому турі трохи не дотягує. За попередніми даними, він набрав 47,8%, а от хто буде в другому турі, поки незрозуміло, оскільки з різницею в межах статистичної похибки набирають колишній голова КМДА за Януковича, а нині кандидат від ОПЗЖ Олександр Попов (8,6%) та його цілковита політична "протилежність", кандидат від "Голосу", шоумен Сергій Притула (8,3%). Утім, згідно з екзит-полами, кандидатка від команди Зеленського, Ірина Верещук має близько 8%. Зауважимо, що статистична похибка становить 1%.

У Харкові, за даними екзит-полу, перемогу на виборах міського голови вже у першому турі здобуває чинний мер Геннадій Кернес (57,90%), тоді як його найближчий конкурент – представник "Опозиційної платформи – За життя" Олександр Фельдман – 12.12%.

В Одесі чинний міський голова Геннадій Труханов набирає 34,6% голосів, на другому місці кандидат від "Опозиційної платформи – За життя" Микола Скорик (17,7%). На третьому місці комік Олег Філімонов (15.5%).

У Дніпрі чинний мер Борис Філатов (нині новостворена "Пропозиція") набирає, за даними екзит-полів, 44.47%, а його найближчий суперник, Загід Краснов від партії "Громадська сила" – 14.44%.

У Львові на виборах мера теж лідирує чинний мер, Андрій Садовий (41.12%). Екзит-поли свідчать, що представник "Європейської солідарності" Олег Синютка набирає 27.38%.

За матеріалами Української правди

кличко труханов садовий вибори-20 кернес філатов

Знак гривні
Знак гривні