Після того, як Лукашенко покликав пропагандистів із Росії, повилазили «експерти» Медведчука

«Хочете, як в Україні?» Білоруське ТБ, де після звільнення на знак протесту багатьох місцевих журналістів тепер працюють люди з Russia Today та інші російські пропагандисти, маніпулює аудиторією за допомогою українських "експертів" із когорти Віктора Медведчука. Псевдоексперти визначалися за допомогою нашої бази псевдосоціологів.

Співробітників Білоруського ТБ, які страйкують, замінюють працівниками Russia Today

«Українане найкращий порадник Білорусі в нинішній ситуації».

«Тут, швидше за все, буде схема, яка використовується в Прибалтиці і на Україні: відсутність робочих місць, падіння економіки, максимальна корупція у владі, все це змусить людей в пошуках хліба виїжджати з країни».

Ці висловлювання належать українським "політологам, економістам і журналістам", яких до середини серпня білоруський глядач не знав.

Більшість із них належать до псевдосоціологів та псевдополітологів.

Дивіться нашу базу псевдоекспертів

Наприклад, на БелТБ виступив Кирило Молчанов.

У кейсі Молчанова вказаний зв'язок з «Опозиційною платформою – За Життя», главою ради якої є Віктор Медведчук. Він відомий своєю яскраво вираженою проросійською позицією.

У 2016 році Молчанов оприлюднив дані із завищеними рейтингами близького до «Опозиційному блоку» Загіда Краснова. Крім цього, він засвітився в розслідуванні українських журналістів BIHUS info про Анатолія Шарія, в минулому журналіста, політичного біженця, а нині блогера і очільника «Партії Шарія». У розслідуванні журналісти стверджують, що Молчанов має контракт із цією політсилою. За гроші він промовляє вигідні партії меседжі.

До речі, сам Шарій теж почав з'являтися в ефірі:

Таких українських "експертів" нараховано принаймні 15 осіб із тих, про кого раніше в Білорусі не чули, або хто в ефірі не з'являвся.

Читайте розслідування білоруського Media IQ

білорусь медведчук псевдоексперти пропаганда росія псевдосоціологи

Знак гривні
Знак гривні