Попри зацікавленість, Міноборони досі не замовило «Нептун»

Хоча сам протикорабельний комплекс був прийнятий на озброєння у серпні цього року.

Третій пуск ракети Р-360 з пускової установки УСПУ-360 берегової версії РК-360МЦ "Нептун" на випробуваннях наприкінці квітня 2020 року
Третій пуск ракети Р-360 з пускової установки УСПУ-360 берегової версії РК-360МЦ "Нептун" на випробуваннях наприкінці квітня 2020 року

Державне підприємство "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" поки що не отримувало замовлення на виготовлення берегової версії протикорабельного комплексу РК-360МЦ "Нептун", – передає Defense Express.

"Офіційного замовлення ми ще не отримали, як і завдання щодо кількості комплексів та термінів їхнього постачання", – відзначив генеральний директор-генеральний конструктор Олег Коростельов.

Водночас Олег Коростельов повідомив, що на виготовлення одного дивізіону "Нептунів" знадобиться близько року.

"Ми зі свого боку письмово підтвердили готовність розпочати серійне виробництво комплексів для ЗСУ. Наразі наші виробничі потужності та підприємств, з якими ми працюємо у кооперації у цьому проєкті, а їх лише основних близько 20, дозволяють нам виготовити дивізіон ракетних комплексів "Нептун" упродовж року", – зазначив Коростельов.

До складу одного дивізіону вітчизняних ПКР входить по шість одиниць пускових установок УСПУ-360, транспортно-заряджальних машин ТЗМ-360 та транспортних машин ТМ-360, а також один рухомий командний пункт РКП-360. Один дивізіон має на озброєнні 72 крилаті ракети Р-360 із дальністю польоту до 280 км.

зброя армія

Знак гривні
Знак гривні