У США вже роблять окуляри доповненої реальності для службових собак армії (ФОТО)

Розробкою новітнього девайсу, спеціально призначеного для армійських собак, займалася компанія Command Sight.

Фото: Command Sight
Фото: Command Sight

В окулярах є вбудована камера, яка передає інформацію кінологам в режимі реального часу і допомагає стежити за твариною, та дисплей, на якому відображаються команди.

Пристрій також забезпечили рацією, щоб собака могла не тільки бачити вказівки, а й чути їх.

Система доповненої реальності була вбудована в модель тактичних окулярів від Rex Specs, які захищають військових собак від ультрафіолету, а також від уламків, трави та опадів.

Засновник і генеральний директор Command Sight Ей Джей Пепер зазначив, що це допоможе швидше впровадити AR-окуляри, оскільки тварини вже звикли носити схожу конструкцію.

Більшу частину досліджень досі проводили на Метрі, ротвейлері Пепера, – і його здатність сприймати команди через AR-окуляри здивувала вчених.

Управління технологій швидкого реагування Міністерства оборони США профінансувало наступний етап розробки, тому тепер Command Sight буде працювати з американською армією і створювати окуляри для їхніх собак. Кут огляду, а також місце розміщення камер і датчиків будуть підбирати індивідуально для кожної тварини.

Rotvejler-Pepera-v-okulyarah-Rex-Specs-1.jpg

До цього часу фахівці змушені були перебувати в полі зору собаки, щоб давати їй команди за допомогою рухів, голосу або лазерної указки. Це обмежує свободу дій і наражає людей на небезпеку. Нова технологія, за словами Лі, відкриє додаткові можливості і зробить роботу військових безпечнішою.

Розробники відзначили, що навіть без доповненої реальності пристрій буде корисним. Система стеження, вбудована просто в окуляри, дає змогу бачити те саме, що і пес, і робить роботу кінологів точнішою.

Український мілітарний портал

Знак гривні
Знак гривні