У Білорусі поліцейська жорстокість посилилася. Сотні затриманих і розбиті голови (ФОТО, ВІДЕО)

Tut.by пише, що стільки насильства на білоруських вулицях не було з ночі з 11 на 12 серпня.
Правозахисний центр "Весна" публікує імена затриманих. У списку вже понад 450 прізвищ, він постійно доповнюється.

Як пише TUT.BY, для розгону акцій протесту в столиці Білорусі у неділю неодноразово застосовували водомети, також використовували світлошумові гранати, – передає УП.

На перетині Машерова і Гвардійської ОМОН масово й жорстко затримував людей. Спочатку по протестувальниках відпрацювали водомети, після люди в шоломах почали активно бити демонстрантів кийками.

Біля станції метро "Пушкінська" сталася жорстка сутичка демонстрантів і ОМОНу. Після того, як силовики затримали кількох людей і почали бити щонайменше одну людину кийками, в їхній бік полетіли предмети, зокрема пляшки, також демонстранти рушили на ОМОН з кулаками. Зрештою люди в шоломах і балаклавах сіли у свій мікроавтобус і поїхали.

Жорстоке затримання відбулося на Романівській Слободі. Чоловіка, який лежав на землі, тримали троє невідомих у балаклавах. У цей момент четвертий невідомий в балаклаві з розгону вдарив лежачу людину ногою по голові.

Також недалеко від ТЦ "Корона" невідомі в балаклавах і шоломах били кийками людину, що лежала на землі.

Як і минулої неділі, в автобусі, який перевозить ОМОН і невідомих у балаклавах, біло-червоно-білий прапор поклали на сходинках як килимок.

Кілька фото білоруської служби Радіо Свобода:

білорусь протести поліція

Знак гривні
Знак гривні