Уряд хоче під'єднати 80 % лікарняних "коронавірусних" ліжок до кисню – як хотів і на початку серпня. І не зробив

Наразі в Україні із 37 тис. ліжок для пацієнтів із COVID-19 лише 13 тис. забезпечені киснем. В уряді хочуть збільшити кількість таких ліжок до 80 %. Про це вчора заявив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Але, нагадаємо, те саме вже заявляв міністр Степанов два місяці тому, на початку серпня.

ілюстративне зображення: acc.cv.ua
ілюстративне зображення: acc.cv.ua

"Ми хочемо, щоб 80% ліжок, які відведені під лікування хворих на коронавірус, були забезпечені киснем: чи централізованим, чи децентралізованим. Ми робимо все можливе, щоб так і було. На сьогодні в Україні киснем забезпечено 13 000 ліжок із 37 000, відведених для лікування хворих на коронавірус", – сказав Ляшко.

"Завтра, 9 жовтня, на засіданні Кабінету Міністрів України планують розглянути питання про виділення додаткових коштів для того, щоб у регіонах закупили кисневі концентратори, кисневі станції, а також трубки для розведення кисню по лікарнях", – додав головний санітарний лікар України.

А що казав Степанов у серпні?

"Я запропонував дати доручення на обласні державні адміністрації щодо значного збільшення кількості ліжок із підведеним киснем. Треба довести цей показник до 80 % від кількості ліжок, виділених під пацієнтів з COVID-19», – казав у серпні міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

А на що тим часом виділялися гроші з Covid-фонду?

Наприклад, 2.6 млрд грн на поліцію. І Аваков просить іще

медицина коронавірус маразм

Знак гривні
Знак гривні