Відео дня. Бойовики навмисне підпалюють суху траву на Донбасі

Як ми писали, вітер останні дні дме з боку лінії розмежування, розпалюючи вогонь і поширюючи його в бік підконтрольної території.

Бойовики підконтрольних Росії збройних формувань підпалюють суху траву на Донбасі.

Про це повідомляє фонд «Повернись Живим».

На своєму каналі вони оприлюднили відео, як нещодавно терористи підпалили суху траву неподалік позицій українських бійців:

Терористи підпалюють траву поблизу позицій ЗСУ

Це відео нам надали військові однієї з бригад, яка зараз виконує бойові завдання на Луганщині. На ньому чітко видно, як терорист російсько-окупаційних військ підпалює суху траву неподалік позицій українських бійців. Ми просимо вас утриматися від коментарів на кшталт «Чому одразу не знищили палія?!». Все, що ми маємо робити зараз – оперативно допомогти своїм захисникам відновити втрачене під час пожеж майно. Скільки таких навмисних підпалів було по всій передовій – невідомо. До того ж ворог використовував трасувальні кулі. Тому Луганщина палає вже третій день. При цьому, найскладніше обставини склалися саме вздовж лінії розмежування – на території Станично-Луганського, Новоайдарського та Сєвєродонецького районів, де до зони ураження потрапило 32 населених пункти. Вже відомо про дев’ятьох загиблих та 17 госпіталізованих, сотні людей, чиї домівки вигоріли вщент, евакуйовані. Військові пліч-о-пліч з рятувальниками й далі воюють з вогнем. Та рахують збитки. Квадрокоптери, камери відеоспостереження, монітори, генератори, кілометри кабелю – це тільки верхівка, неповний список того, що згоріло. Не можна залишати українських бійців без «очей» та того, що допомагає їм воювати із ворогом. Зрештою, пожежі закінчаться, а війна – ні. Допомагайте нам рятувати свою армію, поки вона рятує Луганщину та весь Донбас: https://savelife.in.ua/donate/ Фонд «Повернись живим»

Gepostet von Повернись живим am Freitag, 2. Oktober 2020

Це відео надали військові однієї з бригад, яка зараз виконує бойові завдання на Луганщині. На ньому чітко видно, як терорист російсько-окупаційних військ підпалює суху траву неподалік позицій українських бійців.

Скільки таких навмисних підпалів було по всій передовій – невідомо. До того ж ворог використовував трасувальні кулі, також для підпалів.

Тому Луганщина палає вже третій день. При цьому, найскладніше обставини склалися саме вздовж лінії розмежування – на території Станично-Луганського, Новоайдарського та Сєвєродонецького районів, де до зони ураження потрапило 32 населених пункти. Вже відомо про дев’ятьох загиблих та 17 госпіталізованих, сотні людей, чиї домівки вигоріли вщент, евакуйовані.

карта: Надя Кельм, ТЕКСТИ
карта: Надя Кельм, ТЕКСТИ

тероризм луганщина пожежа

Знак гривні
Знак гривні