Слуги народу спільно з ОПЗЖ блокують розслідування справи "вагнерівців" — Гончаренко

Фракція Зеленського й ОПЗЖ зайняли спільну позицію щодо "вагнергейту": вони синхронно намагаються заблокувати розслідування цієї резонансної справи.

Як інформує Цензор із посиланням на пресслужбу "Європейської Солідарності", про це заявив нардеп Олексій Гончаренко.

"Хочу звернути вашу увагу, як синхронно діють і мають позицію фракції "Слуга народу" й ОПЗЖ в цьому питанні. "Совпадение? Не думаю", – наголосив парламентарій.

"Не вірю я в такі збіги. Я впевнений, що це є свідомий акт, коли чинна влада намагається приховати щось дуже важливе для суспільства. А йдеться про державну зраду на найвищому рівні, і допомагають їй в ОПЗЖ. Це дуже красномовно свідчить про те, що відбувається", – зауважив Гончаренко.

Нардеп повідомив, що до складу тимчасової слідчої комісії свої кандидатури подали фракції "Європейська Солідарність", "Батьківщина", "Голос".

"Де подача від "Слуги народу"? Немає. Де подача від ОПЗЖ? Немає. Знов абсолютно синхронні дії", – констатував Гончаренко.

За словами нардепа, тільки після того, як "Європейська Солідарність", "Батьківщина" і "Голос" зажадали, щоб цю петицію розглянули, вона була винесена на розгляд.

"Влада гарячково намагається приховати те, що відбулось насправді. А насправді відбулося таке: рівно два місяці тому 29 липня в Мінську були затримані "вагнерівці", які мали вилітати літаком на Стамбул і мали опинитися на території Україні, вже були їм підготовлені підозри, пішли українські правоохоронці в суди. Сьогодні є документи з українських судів про ці підозри. Їх чекали в Україні для того, щоб заарештувати, щоб вони дали свідчення щодо надзвичайно важливих і страшних злочинів: збитого Іл-76 з українськими військовими, і МН-17. Злочини проти людяності, злочини, свідчення стосовно яких могли стати серйозною базою, навіть для Гааги, що було би надзвичайним викликом для Російської Федерації… Замість цього вони повернулися в Росію. Це відбулося тому, що хтось із найвищого керівництва держави злив цю інформацію. І питання національної безпеки і життя сьогодні, щоб ми дізналися, хто це зробив", – наголосив Гончаренко.

вагнер скандал Рада

Знак гривні
Знак гривні