"Слуга народу" Юнаков: У прозахідній частині нашої фракції близько 40 осіб, але важливі для України закони підтримають і 200, і 300 нардепів

Про це в інтерв'ю Цензор розповів нардеп "Слуги народу" Іван Юнаков.

"Вважаю, що тих, хто дивиться в західному напрямку, близько 40. Це ті, яких, на мій погляд, зараз складно збити зі шляху. Так, за ним працюють, намагаються знайти слабкі місця, але, мабуть, поки не знаходять. Тому іноді не вистачає голосів усередині фракції, і керівництво змушене домовлятися за голоси з ОПЗЖ, "за Майбутнє", "Довірою" тощо", – зазначив він, додавши, що це було видно по голосуванню за конкурсну комісію САП.

Водночас Юнаков упевнений, що проукраїнськи налаштовані депутати зможуть вчасно зреагувати на потенційно небезпечні ініціативи: "Такі речі мають пройти підкомітет, комітет, вийти у Верховну Раду. Цього часу вистачить для розпізнавання "зради".

"Ми розосереджені по різних комітетах і напрямках. При цьому ми стежимо за тим, що відбувається, намагаємося реагувати. І деяким небезпечним моментам нам вдалося запобігти", – зазначив він.

"Практично всі депутати, що входять у нашу неформальну внутрішньофракційну групу, – це люди, які пройшли або АТО, або Майдан, або були волонтерами: Чернів, Радіна (Красносільська), Ясько, Булах, Богуцька, Підгірна, Петрунак, Циба, Бондар Г. і т. д. Цих людей завжди видно за результатами голосування", – повідомив Юнаков.

На думку "слуги народу", хай у нього й небагато однодумців – але "більшість – це меншість, яка переконує всіх інших".

"Можу сказати так: якщо розглядатиметься важливе питання, від якого залежатиме цілісність України, її реальні інтереси, – гадаю, що буде і 200, і 300 осіб. Більшість депутатів із різних фракцій будуть на боці України", – переконаний Юнаков.

зеленський Рада

Знак гривні
Знак гривні