"Спільна" інспекція в Шумах – це приниження ЗСУ (точка зору)

Журналіст Дмитро Лиховій пояснює, чому це є поразкою в гібридній операції проти України. Ми трохи змінили лексику на прийнятну для ЗМІ, оригінал – за лінком.

ОНОВЛЕНО: 14:23 Інспекція поблизу села Шуми тимчасово скасовується.

"Перемир'я" із 27 липня – косо-криво, але тривало.

Протягом цього час обстрілів майже не було. Сепаратисти самі визнавали, що Україна по тій самій "ДНР" не відкривала вогонь тижнями. Ні разу.

При цьому ОСи фіксували "провокативні постріли" з боку бойовиків (т.зв. "надокучливий вогонь", який насправді бував і досить прицільним). Фіксували ОСи й облаштування окупантами траншей у наступальний бік.

5 вересня. Пушилін дає наказ відкрити 7-го числа вогонь по позиціях ЗСУ в Шумах, бо, мовляв, там наші копали окопи.

Командувач ОС каже, що це маячня, і ЗСУ дадуть "мавпам" відсіч.

6 вересня. Реальний прицільний обстріл з боку бойовиків з АГСа під Красногорівкою. Один боєць ЗСУ поранений. Цього ж дня снайпер на Бахмутці біля Причепилівки вбиває Тараса Кубійовича з 14-ї бригади ЗСУ.

Зеленський щось там мимрить, Кулеба дзвонить Лаврову, результати переговорів невідомі. Ну, висловили стурбованість, Кремль звично умив руки.

Корнійчук паралельно в інтерв'ю каже, що порушення "режиму тиші" окупантами "не були масовими".

Офіс президента Зеленського розцінює Красногорівку і Причепилівку “як два окремих різних випадки, скоєних із провокаційною метою”, і просить Росію приструнити бойовиків Донецька.

Маріонетка Пушилін (ніби ці обстріли від нього хоч на грам залежать, ага) "переносить" обстріл Шумів то на 9-те, то на 10-те.

З цього приводу 9 вересня збирається по скайпу ТКГ. І опа – ТКГ домовляється, затверджуючи вимогу "ДНР": провести спільну інспекцію наших окопів у Шумах разом ОБСЄшниками, сепаратистами і ЗСУ!

Ще раз. Це реакція не на Красногорівку, не на Причепилівку. Не на смерть молодшого сержанта Тараса Кубійовича з Городенківщини.

Це реакція на опереткові, висмоктані з пальця залякування з боку Пушиліна за риття окопів в українських Шумах, взятих ЗСУ свого часу під контроль у "сірій зоні".

ІЩЕ РАЗ. Нові гіві й мотороли приїдуть на нашу територію інспектувати наші траншеї, чи вони там є, чи нема.

Це і визнання суб'єктності "ДНР", і приниження ЗСУ, яких не було з 15-го року. Тобто це вже аут.

Але це ще не все.

Бо хвіст виляє собакою і далі. Пушилін з почуттям переможця публічно "скасовує обстріл" окопів у Шумах. І додає: "Якщо за підсумками проведення спільної інспекції буде встановлено, що українська сторона допустила порушення додаткових заходів в частині просування своїх позицій поблизу н.п. Шуми і не буде їх усувати, ми самостійно знищимо зазначені позиції в рамках реалізації пункту "е" Заходів щодо посилення режиму припинення вогню".

Тобто, побиття української влади та українського командування в цій гібридній інформаційно-маніпулятивній операції триває.

Київ неспроможний притягнути сепаратистів за смерть Тараса Кубійовича. Київ уперто ковтає приниження, аби тільки тримався т.зв. "мир".

Зате Київ, наче собачка, ведеться на "розводи" Пушиліна і його ляльководів та погоджується на публічне приниження.

Щоб що? Заради чого?

Здається, спільна інспекція Шумів – це репетиція виборів в ОРДЛО на умовах бойовиків і з російською присутністю.

Репетиція провадження нових моторол у політичне тіло України.

Наживка заковтнута.

Це просто фейспалм. І просто нікчеми у владі.

Офіс президента підтвердив "вкрай обмежений прояв присутності бойовиків" під час інспекції Шумів. А незгодних із присутністю бойовиків Подоляк у пресрелізі назвав "тими, хто звик політично чи фінансово наживатися на війні". Ага, не знаємо вже, куди ці воєнні гроші дівати!

опініон війна донеччина

Знак гривні
Знак гривні