Лукашенко заявляє, що армія РФ і армія Білорусі – це єдине ціле

Про це пише засновник InformNapalm Роман Бурко:

Лукашенко і раніше був лояльний до Путіна, але намагався балансувати і демонструвати певний нейтралітет у висловлюваннях щодо України та виступати посередником у Мінських перемовинах. Схоже, тепер він остаточно ліг під Росію і почав кидатися агресивними випадами та натяками по відношенню до України.

В новому інтерв'ю російським ЗМІ він наголосив, що "у Білорусі і РФ єдина армія, і якби хтось здійснював агресію проти Росії через Білорусь або поруч із Білоруссю (а зона відповідальності наша в ОДКБ і Союзній державі – Захід), білоруська армія – 65 тисяч багнетів – вступає у війну. І якби раптом це сталося, ми б негайно захищали Росію".

Тож в світлі таких коментарів варто бути готовими до будь-яких сценаріїв, у яких РФ може використати Білорусь як плацдарм для вторгнення і реалізувати наступ з трьох боків. Вводити війська для анексії Білорусі їм вже непотрібно, бо Лукашенко сам визнав, що у них із Москвою – одна армія, тобто і воювати з ворогами Росії Лукашенко вже готовий, бо саме російська армія забезпечує його утримання в кріслі диктатора.

Серед російських пропагандистів, які брали інтерв'ю у Лукашенка, була й керівниця телеканалу «Russia Today» Марго Симоньян, яка 14 серпня у своєму офіційному твіттері та інших сторінках соцмереж оголосила, що «ввічливим людям» вже час «навести порядок» у Білорусі. До виборів та масових протестів Лукашенко може і огризнувся б на таку нахабність, але зараз його міцно тримають за тестикули в Кремлі і він покірно висловлює і робить все, що хоче Москва, тож Україні варто бути напоготові.

Аналіз сценарію наступу військ РФ на Північно-Східному напрямку від ІнформНапалму читайте тут.

Лукашенко і раніше був лояльний до Путіна, але намагався балансувати і демонструвати певний нейтралітет у висловлюваннях...

Gepostet von Roman Burko am Mittwoch, 9. September 2020

пропаганда росія лукашенко

Знак гривні
Знак гривні