"Перемир'я": на Донбасі загинув військовий, і ще один поранений

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил загострилась. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресцентр штабу ООС.

“Минулої доби, 6 вересня, збройні формування Російської Федерації порушили домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року”, — йдеться в повідомленні.

6 вересня, збройні формування Російської Федерації вдруге порушили повний і всеосяжний режим припинення вогню. Противник відкрив вогонь зі стрілецької зброї по позиціях підрозділів Об’єднаних сил, неподалік Причепилівки, що на Луганщині.

На жаль, один військовослужбовець Збройних Сил України отримав поранення не сумісне з життям.

Командування Об'єднаних сил висловлює глибокі й щирі співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

У відповідь на обстріл, підрозділи Об’єднаних сил застосували наявні вогневі засоби та дали збройним формуванням Російської Федерації гідну відсіч. Втрати противника уточнюються.

На іншій ділянці фронту противник відкрив прицільний вогонь зі стрілецької зброї по наших захисниках неподалік Причепилівки, що на Луганщині. Внаслідок обстрілу один український військовослужбовець загинув.

Упродовж минулої доби російські окупаційні війська двічі здійснили і провокативні постріли з підствольного гранатомета в районі населеного пункту Шуми.

Також два військовослужбовці загинули гасячи пожежі на лінії фронту, вони підірвалися на міні.

Прицільним обстрілам зі сторони окупантів передував фактичний зрив нинішнього раунду переговорів росіянами. Вони вимагала, щоб Україна провела вибори вибори на окупованих територіях одночасно з місцевими виборами в Україні.

війна агресія луганщина росія донеччина

Знак гривні
Знак гривні