Гонконг запроваджує безкоштовне тестування безсимптомних людей на коронавірус

Добровільна масова перевірка мешканців Гонконгу на Covid-19 почнеться 1 вересня. Для 7,5 млн городян тести будуть безкоштовними, завила очільниця адміністрації Гонконгу Керрі Лам.

Отримати тест зможе будь-який зареєстрований мешканець, у якого немає симптомів – тести не поширюються на дітей молодше 6 років та людей з ангіною чи ознаками респіраторних захворювань. Масова перевірка триватиме тиждень – після цього влада оцінить результати та вирішить, чи продовжити її ще на тиждень. Зразки збиратимуть у спеціальних центрах, відкритих у 18 районах міста. Аби отримати тест, потрібно попередньо зареєструватися онлайн. Влада при цьому подбала про додаткові лабораторії та наймання персоналу, щоб впоратися з напливом зразків.

honk.jpg

«Ми віримо, що це тестування може виявити безсимптомних пацієнтів і забезпечити їх лікування», – заявила Лам. – Гонконг буде значно краще підготовлений, аби впоратися із можливою новою хвилею коронавірусу».

А тепер найцікавіше – як виглядають ознаки цієї нової, вже третьої хвилі інфікувань, заради протидії якій влада Гонконгу вживає настільки потужні заходи. У семимільйонному Гонконгу станом на п’ятницю виявлено 27 нових випадків, загальна кількість підтверджених інфікувань становить 4631 особу. Для порівняння – Україна, населення якої вшестеро більше, за ту ж добу мала приріст у дев’яносто (!!!) разів вищий. Однак ніяке масове тестування безсимптомних осіб навіть у давно відомих «червоних зонах» ніхто не збирається організовувати, а виділені у коронавірусний фонд кошти влада України перерозподіляє на інші програми.

гонконг коронавірус

Знак гривні
Знак гривні