Рейтинги Doing Business складені некоректно; Світовий банк перевірить п’ять останніх публікацій

Світовий банк (СБ) прийняв рішення призупинити заплановану на жовтень публікацію рейтингу Doing Business, в якому щорічно оцінюються умови ведення бізнесу в різних країнах світу, в зв’язку з необхідністю вивчити порушення, допущені при зборі даних. Про це йдеться в поширеній в четвер заяві СБ.

“Публікація рейтингу Doing Business буде припинена на час проведення оцінки (порушень)”, — наголошується в документі.

doing-business-ukraine-690_690x426.jpg

СБ зазначає, що буде проведено “систематичний огляд і оцінку змін даних” останніх п’яти публікацій Doing Business. “Був визначений ряд порушень, що стосуються змін даних в звітах Doing Business — 2018 і Doing Business — 2020 року, опублікованих в жовтні 2017 і 2019 років (відповідно). Зміни в даних не узгоджуються з методологією Doing Business”, — підкреслюється в повідомленні.

В організації підкреслили, що “будуть діяти на основі отриманих результатів” і скорегують в минулих публікаціях дані по країнах, “які найбільше постраждали від порушень”.

“Рада виконавчих директорів Світового банку була проінформована про ситуацію, як і влади країн, які найбільше постраждали від допущених порушень (при зборі) даних”, — вказали в СБ.

Ремарка Текстів: Позиція України в рейтингу Doing Business протягом минулих шести років вважалася одним із чільних індикаторів успішності дій влади. Про стратегічний план підняти Україну в переліку Doing Business заявляли Порошенко і Зеленський, Яценюк і Гройсман, Гончарук і Шмигаль. Тому дуже цікаво буде дізнатися, чи належить Україна до країн, які постраждали від порушень під час збору даних. І якщо належить – то куди вона внаслідок цих помилок потрапила: вище по списку чи нижче.

рейтинг економіка

Знак гривні
Знак гривні