«Слуги народу» передумали здійснювати масову приватизацію держпідприємств: Нефьодов

Уряд Шмигаля утричі збільшив кількість підприємств, які не підлягатимуть приватизації. Про це у Facebook написав екс-керівник Державної митної служби Максим Нефьодов.

Пряма мова: Відкат реформ у цифрах. В жовтні 2019 парламент скасував перелік з більш ніж тисячі підприємств, заборонених до приватизації. Реальний успіх, яким могли пишатись Верховна Рада України і Володимир Зеленський, бо, власне, цим переліком і забезпечувалась потужна «кормова база» для корупції чиновників, які г̶о̶д̶у̶в̶а̶л̶и̶с̶ь̶ ... керували цим збитковим на папері хазяйством. Його мав замінити набагато менший список, де мали залишитись тільки справді необхідні для забезпечення безпеки країни об'єкти, а також об'єкти культурної спадщини. В лютому кабмін Олексія Гончарука такий перелік затвердив і передав в раду (законопроект #2831) – 216 об'єктів.

pryvat.jpg

Потім законопроект відкликали, і в уряді Дениса Шмигаля заговорили вже про 300 об'єктів. А вчора затвердили 659!!! Я так розумію, лобісти «ефективного» держуправління знайшли «підхід». В Раді, як заведено, список ще далі має розбухнути. Цікаво, чи стане він в результаті більшим за той, який скасували?

Отакі у нас тепер реформи...

Знак гривні
Знак гривні