По Луїзіані вдарив найпотужніший за 160 років ураган

Ураган «Лаура» вийшов на сушу приблизно о 12 годині за київським часом біля міста Камерон, штат Луїзіана. Він належить до четвертої категорії – зі швидкістю вітру понад 70 метрів на секунду. Метеорологи стверджують, що востаннє ураган такої сили вдаряв по Луїзіані у 1865 році. Нинішній же порівнюють за потужністю з руйнівним ураганом «Катріна», який спустошив у 2005 році місто Новий Орлеан у Луїзіані.

LAURA-IR.jpg

Влада Луїзіани та Техасу видала наказ про евакуацію населення – під його дію потрапило близько півтора мільйона місцевих мешканців. Утім, далеко не всі вони погодилися залишити домівки. Цьогорічну проблему ураганів ускладнює епідемія коронавірусу – будь-які місця масового перебування евакуйованих підвищують ризик інфікуватися.

200826163033-02-iss-hurricane-laura-0826-super-tease.jpg

Втім, зараз евакуюватися вже пізно. Національний центр ураганів США закликав мешканців терміново шукати сховку: «Робіть це негайно, щоб захистити ваше життя!». Людям радять зайняти в своїх помешканнях внутрішню кімнату подалі від вікон, сховатися під столом або за важкими меблями, і прикритися матрасами, ковдрами чи подушками.

Певною мірою мешканцям штату пощастило – за прогнозами, майже одночасно з «Лаурою» мав прийти ще один ураган «Марко». Втім, посилившись до ураганної сили, він досить швидко втратив потужність і перетворився на шторм.

клімат стихія

Знак гривні
Знак гривні