Найшвидший спосіб закінчити війну - програти у ній

Саме цим займається Офіс Президента Зеленського. Режиму припинення вогню дотримуєтся лише українська сторона. Обстріли з боку окупантів ігноруються, всі втрати з нашого боку (7 загиблих воїнів з моменту початку "перемир'я") оголошуються небойовими.

Так, за інформацією ГУР Міноборони України, командування оперативного угруповання російських окупаційних військ використовує запроваджений з 27 липня режим припинення вогню для нарощування інженерного обладнання передових позицій.

Противник відновлює наявні та споруджує нові окопи, бліндажі, ходи сполучень, обладнує додаткові місця для ведення вогню. Крім того, окупанти встановлюють мінно-вибухові загородження та мінують ділянки місцевості вздовж автошляхів з використанням протитанкових мін.

За інформацією від групи InformNapalm (дивіться детальний аналіз), заяви та оцінки ситуації на фронті з боку Офісу президента суперечать звітам СММ ОБСЄ, а також даним української розвідки. Російські окупаційні війська не дотримуються режиму тиші та, за всіма ознаками, продовжують підготовку до ескалації бойових дій (проводять інженерні роботи, мінування території, поповнення боєприпасів, порушують режим відведення техніки та важкого озброєння, проводять приховану розвідку та маскування, та інше).

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ об’єктивно не може отримати доступ до багатьох ділянок на окупованих територіях через недопуск з боку російських окупаційних сил, що потенційно може свідчити про чисельні додаткові порушення, які намагається приховати російська сторона. Російська Федерація не виконує своїх зобов’язань щодо виведення своїх збройних формувань і продовжує воєнну агресію проти України.

Із семи загиблих воїнів з 28 липня по 22 серпня, навіть з тої обмеженої інформації, яку надають офіційні українські джерела, можна зробити висновок, що принаймні частина втрат - бойові (один підрив на міні). Щодо принаймні трьох випадків можна зробити висновок, що це може бути прихована бойова втрата (детальна інформація про події навмисно обмежується нашим військовим та політичним керівництвом) - найсвіжішій подібний приклад.

Все це недвозначно показує: відступають із своїх позицій, не стріляють, та виконують інші пункти "перемир'я" лише українські військові. Російські окупанти продовжують обстріли (нехай з меншою інтенсивністю), використовують БПЛА, будують захисні споруди, захоплюють нову територію, готуються до активних дій та порушують інші пункти "перемир'я". Президент Зеленський та його офіс вирішили ігнорувати всі ці порушення з боку ворога та наші втрати, з однією метою: створити формальні підстави для виконання всіх політичних та військових забаганок Росії.

Схоже, Зеленський остаточно зробив свій вибір і за будь яку ціну прагне досягнути швидкого закінчення війни. У тих умовах, що склалися у конфлікті Росії та України з 2014 року, це означає лише одне - здатися на умовах ворога.

війна зрада капітуляція росія зеленський

Знак гривні
Знак гривні