У Києві до Дня Незалежності відбувається марш патріотичних сил

Зранку в День Незалежності України в Києві відбувається марш патріотичних сил. Акція є альтернативною до святкових заходів, які організує влада на Софійській та Михайлівській площах. Маршрут колони ветеранів АТО, представників волонтерських рухів, воїнів добробатів та активістів проходить від парку імені Шевченка Хрещатиком до Європейської площі. Основним організатором маршу є «Національний корпус» Андрія Білецького. Втім, акція анонсувалася як неполітична – без партійних прапорів.

Першими рушать сім'ї полеглих героїв, бійці, що зазнали поранень на війні з Росією та Майдані. У марші бере участь генерал Михайло Забродський, колишній керівник антитерористичної операції та командувач Десантно-штурмовими військами України. Він очолює окрему колону, організовану ГО «Справа громад». Очікується також участь екс-лідера Правого сектора та командувача Української добровольчої армії Дмитра Яроша.

По завершенню ходи на Європейській площі о 13:00 розпочнеться акція "З незалежністю не жартують!", яку організує «Європейська солідарність». На неї запрошені всі охочі без обмежень на використання політичних гасел і символіки партій. Мітинг завершиться рок-концертом, на якому, зокрема, виступлять гурти OT VINTA і KOZAK SYSTEM.

Натомість «Національний корпус» планує після завершення ходи влаштувати протестний мітинг ветеранів біля Офісу президента на вулиці Банковій. Також запланований автопробіг у Харкові, Дніпрі, Одесі та Львові.

незалежність акція свято марш

Знак гривні
Знак гривні