Знову розводять. Українські війська відступлять на Донбасі на ще чотирьох ділянках

На черговому засіданні Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції за участю нового глави української делегації Леоніда Кравчука та першого заступника глави делегації Вітольда Фокіна було погоджено чотири нові ділянки розведення сил.. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента. Втім, нема даних про те, на яких територіях це має відбутися.

"У безпековій групі були досягнуті домовленості щодо 20 ділянок розмінування в межах оновленого плану, передбаченого комюніке Паризького саміту "Нормандської четвірки" від 9 грудня 2019 року", - йдеться у повідомленні ТКГ.

У офісі президента вважають, що це дасть змогу просунутися у виконанні домовленостей лідерів Нормандського формату.

яуду.jpeg

Імовірно, поступки України пов'язані з бажанням президента Зеленського провести перед місцевими виборами ще один обмін утримуваних осіб – як доказ успішності свого мирного плану.

На тристоронній контактній групі повідомили, що у межах гуманітарної робочої групи було досягнуто прогресу в питаннях взаємного звільнення утримуваних осіб.

"Українська сторона вкотре наголосила на виконанні всіх домовленостей щодо підтвердження списків для взаємного звільнення утримуваних осіб та підтвердила інформацію щодо осіб, яку запитували учасники консультацій".

Тим часом у зоні операції об'єднаних сил19 серпня, українські військовослужбовці задокументували 3 ворожі порушення режиму припинення вогню. Водночас, у штабі ООС не вважають ці обстріли серйозними: “В усіх випадках поодинокі постріли були провокативними та не несли загрози життю нашим воїнам, тому українські захисники зброю у відповідь не застосовували”

перемир'я війна донбас

Знак гривні
Знак гривні