Снайпер, який здався, розповів про "ЛНР": командири з РФ, загороджувальні загони, по суботах – кіно про фашистів (ВІДЕО)

Снайпер незаконного збройного формування "ЛНР", який у неділю здався українським військовослужбовцям, розповів, як влаштоване життя найманців.

Затриманий снайпер противника зізнався про загороджувальні загони, які створені на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей

Gepostet von Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation am Mittwoch, 19. August 2020

Відео допиту снайпера оприлюднив пресцентр штабу Операції об'єднаних сил, інформує Цензор.

Чоловік розповів, що служив у лавах бойовиків із червня 2014 року.

"Проходили підготовку під Ростовом. Нас тренували фахівці. Ми тренувалися, там, вітер, траєкторія куль... То троє було (фахівців – ред.), то п'ятеро", – каже він про підготовку.

За словами снайпера, потім його відправили на КПВВ перевіряти документи. За "роботу" отримував 15 тис. рублів (5560 грн – ред.).

"А потім нас почали відправляти бліндажі будувати, копати. Тобто, це не наша робота. А потім, взагалі я це перший раз почув – нас хотіли відправити у заградотряд. Хто з наших буде здаватись чи тікать додому, нам давали наказ розстрілювати. Ми з товаришем подумали, що це явно не наша робота, і ми не хотіли, щоб це трапилося. І ми захотіли здатися за програмою "Повернись додому живим", – розповів снайпер.

Чоловік стверджує, що йому вдалося здатися, а товариша застрелив снайпер із загороджувального загону т. зв. "ЛНР".

Розповів він і про те, як була влаштована серед найманців ідеологічна робота.

"Збирали нас чи в класі, чи в їдальні, показували по телевізору якісь плівки про німецько-фашистських загарбників, про дітей, як вони знущаються з дітей. І кажуть, що не треба, щоб таке повторилося. Що як вони роблять, так і українська армія робить, і не треба, щоб таке повторилося", – розповів найманець.

кримінал луганщина

Знак гривні
Знак гривні