Facebook та Twitter видалили неправдиві повідомлення Трампа про коронавірус

Соціальна мережа Facebook прибрала з облікового запису президента США Дональда Трампа відео, в якому містяться помилкові твердження про коронавірус. Про це повідомляє Reuters. Подібну санкцію Facebook застосував щодо Трампа вперше.

Мова йде про відео з фрагментом інтерв’ю Трампа телеканалу Fox News (інтерв’ю є в статті), під час якого американський лідер заявив, що діти “практично несприйнятливі до COVID-19”.

Screenshot_2020-08-06 Facebook, Twitter pull Trump posts over coronavirus misinformation.png

“Це відео містить неправдиві заяви про те, що група осіб застрахована від COVID-19, що є порушенням нашої політики щодо шкідливої дезінформації про COVID”, — повідомив представник Facebook Енді Стоун.

Twitter також видалив зі сторінки Трампа поширений ним твіт із відео, початково роміщений на виборчому екаунті @TeamTrump. Речник компанії заявив, що екаунт @TeamTrump буде заблокований, поки вони не приберуть неправдиве повідомлення.

Трамп та представники його команди вважають, що адміністрація соціальних мереж ставиться до нього упереджено і підтримує його опонентів-демократів. Як передає CNN, представник штабу Трампа Кортні Парелло заявила, що в інтерв’ю президент лише “повідомив про той факт, що діти менше наражені на зараження коронавірусом”. – «Соціальні мережі не можуть виступати арбітром істини», - сказала вона.

За даними американського Центру з контролю та запобігання інфекціям, діти та немовлята також хворіють на коронавірус. Аналіз, виконаний ВООЗ на базі 6 мільйонів випадків інфікування, встановив що діти віком 5-14 років становлять 4,6% у загальній кількості хворих.

Знак гривні
Знак гривні