Терорист з бізнес-центру "Леонардо" отримав пряму трансляцію на телеканалах Медведчука

Вимогу терориста про пряму трансляцію його звернення виконали телеканали з пулу Віктора Медведчука - лише вони отримали безпосередній доступ до місця події. На це звернув увагу "Детектор медіа"

Перед спецоперацією СБУ до відділення банку в бізнес-центрі «Леонардо», яке захопив чоловік, пройшли представники кількох каналів. Зокрема, відео зсередини відділення банку показували телеканали холдингу «Новини», яким володіє соратник Віктора Медведчука Тарас Козак: «112 Україна», NewsOne і ZIK.

sharii.jpg

Зокрема, канал ZIK повідомляв, що до відділення банку пройшов їхній журналіст Андрій Лащ. ZIK не давав прямої мови чоловіка, а лише показував відео з відділення банку, яке коментував у прямому ефірі ZIK політик і блогер Анатолій Шарій. При цьому чоловікові, який захопив відділення банку, з телефона показували пряму трансляцію ZIK, де він міг чути слова Анатолія Шарія.

Канали «112 Україна» і NewsOne у прямому ефірі транслювали спілкування жінки з чоловіком, який захопив відділення банку. Вони не вказували, хто ця жінка. Уже після спецоперації ця жінка повідомила журналістам, що вона з поліції діалогу.

Стримери цих каналів зняли сам момент спецоперації. З відео каналу «112 Україна» було видно, що спецпризначенці увірвалися до приміщення в момент спілкування жінки з чоловіком.

Тим часом на вулиці перед спецоперацією правоохоронці просили всіх журналістів відійти подалі та припинити прямі трансляції.

На брифінгу одразу після спецоперації представник СБУ не відповів на запитання журналістів, яким чином представники деяких телеканалів опинилися в приміщенні банку. Представник СБУ сказав, що всі коментарі нададуть безпосередньо ті, хто проводили спецоперацію.

Речник МВС Андрій Шевченко на запитання про те, як представники медіа потрапили всередину приміщення, сказав «Детектору медіа», що всі питання до СБУ як до керівника операції. «Детектор медіа» також звернувся із запитами до СБУ та Нацполіції.

медведчук змі тероризм шарій

Знак гривні
Знак гривні