Неофіційна версія загибелі сержанта Журавля: некомпетентність або нерішучість командування

За версією побратимів загиблого, командування 137-го батальйону та 35-ї бригади морської піхоти припустилося багатьох помилок та не вживало всіх належних заходів для евакуації сержанта Журавля. Він мав поранення середньої важкості в ногу і сам пройшов значну відстань до українських позицій. Спецпризначенці, викликані до Зайцевого, так і не отримали наказу діяти.

Відомий армійський волонтер Роман Донік оприлюднив розгорнуте відео подій під Зайцевим 13 липня, зняте з квадрокоптера, та лист побратимів загиблих розвідників Красногрудя і Журавля, що суттєво дисонує з офіційною версією трагедії, повідомляє "Новинарня"

Відео й текст листа Донік розмістив на каналі в YouTube, у фейсбуці та на інших інтернет-ресурсах.

“Побратими загиблих розвідників попросили викласти їх звернення та відео події. Так само, всі наявні в них дані будуть передані у військову прокуратуру”, – пише Донік.

З тексту звернення виходить, що операцію з евакуації , а потім із єдиною спробою врятувати Ярослава Журавля (під час якої загинув медик Микола Ілін), було проведено з грубими помилками:

Подібні помилки можуть свідчити або про некомпетентність командирів, або про тиск на них з боку вищого керівництва (щоб не порушити гарантовану Зеленським, фактично односторонню, політику розведення військ та припинення вогню)

Детальну хронологію подій, з відео, дивіться у матеріалі "Новинарні"

зеленський війна

Знак гривні
Знак гривні