РФ готує нових бойовиків для дестабілізації Білорусі

В Росії, поблизу Пскова і Невеля, готуються нові групи бойовиків для роботи на території Республіки Білорусь.

Про це на зустрічі з кандидатами в президенти країни заявив Держсекретар Ради безпеки Андрій Равков. Його цитує один з учасників зустрічі, претендент на посаду глави держави Андрій Дмітрієв, передає «Радые Свабода», яке цитує Український мілітарний портал.

Тим часом, проти затриманих в ніч з 28 на 29 липня бойовиків ПВК “Вагнер” порушили кримінальну справу. Їх звинувачують у підготовці теракту.

Зараз білоруські спецслужби шукають ще 200 бойовиків, які, за твердженням силовиків, можуть бути на території Республіки.

Найманців, що воювали проти України, можуть екстрадувати

СБУ планує екстрадицію «вагнерівців», затриманих у Мінську, тому Служба звертатиметься із запитом щодо екстрадиції затриманих у Білорусі членів російської приватної військової компанії «Вагнера».

Про це BBC News Україна заявили у четвер в пресслужбі СБУ.

Там розповіли, що будуть ініціювати це питання перед Офісом генерального прокурора. За міжнародними правилами, саме прокуратура має подавати запит на екстрадицію.

Водночас наразі невідомо, про екстрадицію скількох членів ПВК «Вагнера» може йти мова. За попередніми даними, серед затриманих є і громадяни України.

В цей же час прессекретар Владіміра Путіна – Дмітрій Пєсков – заявив, що Росія не визнає їх українського громадянства та називає їх своїми.

Як розповіли в правоохоронних органах Білорусі, було отримано інформацію про прибуття на територію країни понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії.

Знак гривні
Знак гривні