Помирав три дні. Ветерани АТО вийшли на протест через покинутого напризволяще пораненого морпіха

Серед вимог — притягнути до відповідальності за бездіяльність вище військове керівництво держави через покинутого напризволяще пораненого морпіха, який помирав три дні.

У Вінниці в середу ветерани АТО вийшли на протест, відбувся пікет будівлі ОДА, повідомляє Укрінформ.

На пікет вийшли близько півсотні ветеранів АТО/ООС. Вони висловлювали своє обурення бездіяльністю вищого військового керівництва держави, яке не забезпечило порятунок морпіха, пораненого 13 липня поблизу населеного пункту Зайцеве Донецької області під час виконання бойового завдання.  Український безпілотник зняв відео з пораненим морпіхом у білому шоломі. Боєць був живий, зупиняв собі кровотечу джгутом та шукав укриття. Він кілька днів залишався живим на непідконтрольній уряду України території. 21 липня представники російсько-окупаційних військ повернули його тіло. Читайте реконструкцію бою.

«Наше терпіння добігає кінця: людину покинули, як собаку. Ніхто не поворухнув пальцем, не підтягнув ні танків, ні артилерії, ніхто не намагався організувати операцію з порятунку», — сказав один з учасників пікету, який назвався Ігорем.

З пікетувальниками зустрівся голова Вінницької ОДА Сергій Борзов. Вони заявили посадовцю, що вважають позицію вищого керівництва держави у даній ситуації службовою недбалістю, яка призвела до смерті, і заслуговує на покарання згідно з чинним законодавством.

Також учасники пікету вимагали оприлюднити ім’я загиблого та нагородити героя за його подвиг.

Згодом Борзов на своїй сторінці у Facebook написав: «Сержант Ярослав Журавель – український боєць, якого кілька днів не змогли евакуювати після поранення. Його тіло забрали. Він вдома – у Дніпропетровську. Назвати ім’я загиблого мене просили сьогодні на пікеті під ОДА».

війна злочин росія протест зеленськй

Знак гривні
Знак гривні