Золота рибка Кабміну: чи дійсно Україні був потрібен Фонд боротьби з COVID-19?

Феофанія, надбавки для поліцейських, дороги, сайт омбудсмана, соціальні виплати, пенсії — це неповний перелік забаганок державних структур і міністерств, на фінансування яких чиновники робили запити до Фонду боротьби з COVID-19. Деякі прохання Кабмін задовольнив, деякі – ні, але точно не всі запити безпосередньо були пов’язані з подоланням наслідків карантину і на боротьбу з хворобою.

Про це йдеться в розслідуванні Лівого Берега.

Здається, ніби фонд, розрахований на підтримку системи охорони здоров’я та допомогу тим людям, які постраждали через карантин, перетворився на золоту рибку, яка без жодних чітких критеріїв, визначених розпорядників коштів і цілей задовольняє бажання різних державних структур і міністерств.

При цьому Міністерство охорони здоров’я, яке мало б бути в авангарді боротьби з ковідом, стало ледь не аутсайдером серед тих, хто робив запити на отримання грошей. Тим часом бюджет фонду вже майже вичерпався. 


Куди пішли гроші, скільки їх лишилося та чи дійсно спеціалізований фонд допоміг боротися з коронавірусною хворобою — читайте в матеріалі. 

коронавірус уряд бюджет

Знак гривні
Знак гривні