Поліція Києва звільнила викраденого два тижні тому підприємця Ткаченка, трьох викрадачів затримали

Підприємця Сергія Ткаченка, викраденого групою невідомих злочинців 1 липня в Києві, звільнено.

Про це повідомив у Facebook заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає Цензор.

"Внаслідок чітких та злагоджених дій поліції, підприємець Сергій Ткаченко, викрадений 1 липня в Києві групою невідомих злочинців, був щойно звільнений. Трьох негідників затримано. Два тижні Сергія Ткаченка тримали в підвалі на території Голосіївського району Києва, прикутим до батареї, катували, били і знущалися, вимагаючи гроші", – повідомив він.

За словами Геращенка, зі звільненим працюють медики, його життю тепер ніщо не загрожує.

"Сьогодні ввечері він буде вже в колі рідних. А лиходіїв тепер чекає тривалий термін ув'язнення за викрадення та катування людини", – зазначив заступник міністра.

Він також висловив подяку співробітникам поліції Києва й особливо – карному розшуку.

Нагадаємо, Сергій Ткаченко – акціонер севастопольського судноремонтного заводу "Південний". До окупації жив у Києві, до Криму літав у справах. У 2014 році він, за словами дружини Юліанни, не прийняв російське громадянство. Росіяни внесли його до бази нев'їзних і незаконно відібрали завод. Свої активи Ткаченко оцінив у 150 млн доларів і боровся за бізнес в українських судах. На початку березня 2020 року його заочно заарештував московський суд.

Ткаченка викрали 1 липня з салону краси на Дорогожичах. Двоє невідомих, які представилися працівникам салону "співробітниками федерального розшуку", вивели його на вулицю в наручниках, посадили в машину й відвезли в невідомому напрямку.

кримінал

Знак гривні
Знак гривні