Окупанти перешкоджають виїзду абітурієнтів з ОРДЛО для вступу в українські виші – Казанський

Бойовики “ЛДНР” не випускають на підконтрольну Україні територію абітурієнтів, які їдуть вступати в українські виші без ЗНО. Окупанти відмовляють випускникам під приводом карантину.

Ілюстративне фото: КПВВ Станиця-Луганська. Фото: Громадське
Ілюстративне фото: КПВВ Станиця-Луганська. Фото: Громадське

Про це написав представник Донецька в ТКГ, журналіст Денис Казанський на своїй сторінці у фейсбуці.

“На окупованій території дійсно проживає багато молоді, яка хоче вирватися з резервації. Для них вступ до українського вишу – це шанс покинути гетто. Але після того як Україна скасувала ЗНО для дітей з ОРДЛО, бойовики злякалися, що втратять молодь, і закрили людям виїзд. Під приводом карантину”, – повідомив Казанський.

Він пояснив, що зараз дозвіл на перетин лінії розмежування видає “міжвідомчий штаб ДНР”. А він випускає тільки тих, хто має прописку на підконтрольній території.

“Абітурієнтів спеціально тримають у неволі, щоб вони втратили час і не змогли навчатися в українських вишах. У відповідь на всі прохання дозволити виїзд бойовики відповідають, що вступати треба в “університети ДНР”. Як бачите, в ОРДЛО дійсно чимало людей, які шукають можливість звідти виїхати. І втеча населення, судячи з усього, набула таких масштабів, що бойовикам довелося встановити якусь подобу залізної завіси, щоб зупинити відтік молоді”, – написав Казанський.

Журналіст також опублікував скрін листа одного з мешканців окупованої території, який і  розповів про ситуацію з перших вуст:

lyst.jpg

Знак гривні
Знак гривні