Короналють: у Франції помер водій автобуса, якого побили пасажири за вимогу вдягти маску

Водій автобуса у Франції відмовився перевозити кількох осіб без масок, які за це його побили. Від отриманих травм чоловік помер. У країні вимагають жорсткого покарання для нападників.

Фото EPA
Фото EPA

У містечку Байонна на півдні Франції 5 липня водій автобуса Philippe Monguillot, якому було 59 років, відмовив у поїздці кільком людям на зупинці.

Після відмови ці особи напали на водія та завдали йому декількох важких ударів по голові.

Через напад згалом затримали чотирьох осіб. Двом з них пред'явили обвинувачення у замаху на вбивство, а двом інших закидають ненадання допомоги.

99379860-c32c-11ea-8c85-9f30eae6654e_1320x770_122750.jpg

Фото ЕРА

Водій Філіпп Монґуйо декілька днів пролежав у лікарні, він помер 10 липня. Лікарі констатували у нього смерть мозку. Вбивство чоловіка спричинило шок і обурення у Франції.

Новий прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс пообіцяв, що судова влада країни покарає нападників на водія автобуса, який помер ввечері у п'ятницю, 10 липня. Кастекс таким чином відреагував на заклики політиків у Франції до жорстких заходів проти чотирьох осіб, причетних до нападу на водія.

"Смерть Філіппа Монгуйо, на якого боягузливо напали в Байонні через те, що він робив свою роботу, ранить наші серця. Республіка вважає його зразковим громадянином та не забуде", — написав Кастекс у соцмережі Twitter. Він пообіцяв, що правосуддя покарає винних у цьому злочині.

Батьки загиблого в центрі. Фото EPA
Батьки загиблого в центрі. Фото EPA

На основі тексту Німецької хвилі, фото з сайту South China Morning Post

коронавірус франція

Знак гривні
Знак гривні