Як у "Десні" навчають танкістів під водою (ВІДЕО)

Після відновлення підготовки танкістів по форсуванню водних перешкод, у «Десні» почали навчати екіпажі танків діям під водою.

Танковий екіпаж у легководолазному комплексі в «Десні». Фото: пресслужба 169-го Навчального центру
Танковий екіпаж у легководолазному комплексі в «Десні». Фото: пресслужба 169-го Навчального центру

Про це повідомляє АрміяInform.

Для цього у 169-у Навчальному центрі побудували двоповерховий комплекс легководолазної підготовки для вишколу танкових екіпажів.

Основною перевагою комплексу є те, що заняття тут можна проводити безпосередньо у військовій частині, без вивезення особового складу на водоймище, і не лише влітку, а й в інші пори року та за будь-яких погодних умов, адже приміщення тут завжди опалюються.

Також це економія часу і палива. Військові можуть тут навіть під час самостійної підготовки тренуватися та вдосконалювати свої навички у спеціальному басейні з макетом башти під водою.

У комплексі встановлено також автоматичне зливання води, що триває 8–10 секунд та може бути використане в будь-якій критичній ситуації.

Весь особовий склад, який тут навчається, використовує легкі ізолюючі протигази ІП-5 – це індивідуальні засоби захисту, які можна застосовувати на глибині до 7 метрів.

За три місяці існування комплексу вже близько 25 танкових екіпажів, до складу яких входять командир танка, навідник та механік-водій, навчалися в сучасному комплексі легководолазної підготовки.

Відеосюжет від пресслужби 169-го Навчального центру «Десна» по підготовці:

За матеріалом Українського мілітарного порталу.

Знак гривні
Знак гривні