СБУ прийшло до науковця через участь у протестах

Ручне СБУ друга президента Зеленського взялось за вчених, які виступають проти новопризначеного в.о. міністра освіти і науки, колишнього регіонала, плагіатора та любителя державних коштів Сергія Шкарлєта.

Сьогодні, 26 червня, до старшого наукового співробітника Інституту фізики НАН України, кандидата фізико-математичних наук, блогера популяризатора науки Антона Сененка навідалось СБУ. Причина візиту– участь у мирній акції протесту проти призначення Сергія Шкарлєта.

Антон Сененко. Фото: science.platfor.ma
Антон Сененко. Фото: science.platfor.ma

"Передбачаю, що подібні візити відбудуться до інших учасників акції, тому друзі, головне - знайте, що Ви не самі", - написав Сененко у себе на сторінки Фейсбук.

Куратор з СБУ питав про організаторів акції, про те чи не сплачувалися учасникам акції за це кошти, тощо.

Пост Сененка у фейсбук за дві години набрав понад 1800 репостів. Українці закидають чинній владі спроби повернути совок і репресії. Скоріше за все, ефект від такого тиску буде протилежний: акції триватимуть, і будуть збільшуватися у масштабі.

Скріни репостів
Скріни репостів

Нагадаємо, Верховна Рада відмовилась підтримати кандидатуру Шкарлєта на пост Міністра освіти і науки України. Після чого Зеленський провів призначення через Кабінет міністрів, і Шкарлєт таки став очільником МОН, щоправда, на правах виконуючого обовʼязки.

Знак гривні
Знак гривні