Україна платитиме Росії репарації? "УЗ" змушують сплатити борг Донецької залізниці, 5 млрд – російським банкам

Верховний суд визнав «Укрзалізницю» правонаступницею за боргами державних підприємств залізничної галузі. Через це компанія зобовʼязана виплатити 6,5 млрд гривень боргів «Донецької залізниці».

Про це повідомляє пресслужба компанії, – передає Бабель.

«Укрзалізниця» наголошує, що таке рішення суду по факту означає, що компанія буде зобов’язана погасити всі борги «Донецької залізниці», не отримавши при цьому від неї жодного майна до статутного капіталу. Наразі на непідконтрольних Україні територіях Луганської та Донецької областей перебуває понад 20 тис. вантажних вагонів «Укрзалізниці», майже 6 тис. вагонів інших власників, майже 6 тис. пасажирських вагонів та понад 300 локомотивів.

Також «Укрзалізниця» звернула увагу, що, за приблизними підрахунками, сума боргів «Донецької залізниці» перед кредиторами перевищує 6,5 млрд грн, серед яких 3,5 млрд компанія винна російському «Сбербанку», та 1,2 млрд грн — російському «ВТБ Банку».

Крім того, «Укрзалізниця» підкреслила, що вона позбавлена можливості обґрунтовано заперечити або подати докази на спростування вимог кредиторів, оскільки вся інформація та документи з початком антитерористичної операції залишились на непідконтрольних Україні територіях.

«Укрзалізниця» попросила президента та органи державної влади втрутитися в ситуацію та вжити всіх можливих заходів для захисту прав та інтересів компанії.

росія окупація залізниця банки

Знак гривні
Знак гривні