Незважаючи на загрозу посух. У програмі Уряду Шмигаль пропонує нищити екосистеми, які зберігають воду

На фото — майбутнє України згідно з програмою дій Уряду Шмигаля, яку він подав до Верховної ради України.

84176135_3096453127101967_4726159973362061799_n.jpg

Про це пише Петро Тєстов.

Поки світові лідери укладають всесвітні кліматичні угоди, ЄС приймає "Стратегію збереження біорізноманіття" та говорить про "Зелений Курс", наш Уряд продовжує жити в чомусь середньому між совком та печерним капіталізмом.

Зокрема, він пропонує повернути самозаліснені землі назад під оранки, максимально передати та продати землі державної власності, спростити всі процедури оформлення земель та де-факто скасувати контроль за їх використанням.

При цьому ще й відновити меліоративні системи — аби осушити повторно заболочені болота і знову їх використовувати під ведення сільського господарства.

Про те, що ліси та болота акумулюють вуглець, а ведення сільського господарства навпаки є одним із найбільших джерел викидів — в Уряді не чули.

Це вже потім ми будемо витрачати сотні й сотні мільйонів гривень, аби викупляти назад у державну власність роздані чинним Урядом землі, і відновлювати на них природні екосистеми, як це зараз роблять цивілізовані країни.

Якщо доживемо, звісно.

Наші міста й села вже задихаються від пожеж на осушених торфовищах. Далі буде гірше

А ще вражає, що єдиний об'єкт природно-заповідного фонду, про який згадав Уряд в програмі дій — це дендропарк "Софіївка". Чомусь саме його розбудова, на думку Уряду, допоможе покращити стан довкілля в Україні! Хоча в реальності вона допоможе покращити лише фінансовий стан депутата Яценка та допомогти йому вкотре пропіаритись за рахунок бюджетних коштів.

Дуже хочеться сподіватись, що як мінімум депутати з комітету екологічної політики ВРУ не будуть голосувати за цю антиекологічну печерну програму дій.

природа

Знак гривні
Знак гривні