«Нібулон» збудує 5 катерів за французьким контрактом

Суднобудівний завод української компанії «Нібулон» збудує 5 катерів за французьким контрактом для Морської охорони ДПСУ.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Решту з 20-ти законтрактованих катерів буде збудовано у Франції на потужностях державної компанії OCEA.

Цю інформацію підтвердив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час години запитань до Уряду:

«Станом на цей час, компанія OCEA зупинила свій вибір на суднобудівній компанії «Нібулон» з потужностями в Миколаєві», – сказав Аваков.

Щодо термінів реалізації міністр додав, що будівництво має розпочатися вже цього року.

Нагадаємо, що суднобудівний завод компанії «Нібулон» є одним з найбільш технологічних в Україні та оснащений сучасним обладнанням.

Підприємство спеціалізується на повнокомплектному будівництві суден і плавспоруд до 140 метрів (виконання всіх видів робіт власними силами – від порізки металопрокату до виготовлення меблів, ізолювальних і фарбувальних робіт, пусконалагодження електрообладнання і обладнання автоматизації, трубопровідних, корпусних, механо-слюсарних робіт і технологічного супроводу), а також судноремонті. Підприємство виконує й проєктно-конструкторські роботи.

Стапелі суднобудівного-судноремонтного заводу «Нібулон»: фото з сайту підприємства
Стапелі суднобудівного-судноремонтного заводу «Нібулон»: фото з сайту підприємства

Суднобудівно-судноремонтний завод «НІБУЛОН» розташований у закритій акваторії річки Південний Буг біля перевантажувального термінала ТОВ СП «НІБУЛОН» в районі 1-го коліна підхідного каналу акваторії порту «Миколаїв».

Завод є рекордсменом у суднобудівній галузі України, зокрема, у 2018/19 на суднобудівному-судноремонтному заводі «НІБУЛОН» спустили на воду 8 суден, у тому числі найбільше за часів незалежності – плавкран проєкту П-140 NIBULON MAX.

Від початку роботи (2013 р.) заводом збудовано:

Важливим технічним моментом є те, що французькі патрульні катери виготовляються з алюмінієвого сплаву. Після розпаду СРСР єдиним підприємством на території України, що мав таку технологію, був феодосійський завод «Море» в Криму, який у 2014-у році захопила Росія. Тому в ході реалізації контракту українське підприємство в Миколаєві буде освоювати нову технологію.

машинобудування миколаївщина

Знак гривні
Знак гривні