Месенджер Signal додав можливість автоматично розмивати обличчя на фотографіях

Найбільш захищений на сьогодні з усіх сервісів передачі повідомлень, цей застосунок дозволяє автоматично приховувати обличчя у випадках, коли це необхідно. Наприклад, щоб захистити учасників акцій протесту.

Signal був одним із перших, хто запровадив обов'язкове шифрування між учасниками розмови. Крім цього, учасники розмови можуть виставити час, скільки будуть "жити" їхні дописи: від 5 секунд і до 1 тижня. Після закінчення терміну повідомлення автоматично видаляються.

Для того, щоб розмити обличчя на фотографії, яку ви зробили для передачі в Signal, під час роботи з фото потрібно вибрати круглу іконку з квадратами, яку ви може побачити на картинці нижче, обрати опцію-перемикач "Blur faces" – і програма автоматично замалює всі обличчя на фото, які знайде. Якщо ви хочете підправити чи замалювати додаткові деталі, це можна зробити вручну.

signal-blur-1.jpg

На сьогодні Signal є найбільш захищеним способом комунікації. Тут можна прочитати порівняння між WhatsUp, Telegram, та Signal. Серед цих трьох сервісів, SIgnal дає найбільший захист (наприклад, лише "секретний чат" в Telegram дає можливість повного шифрування від споживача до споживача – але тільки якщо ви навмисне включите цю опцію в налаштуваннях. Однак Telegram все одно має доступ до ваших ключів шифрування – якщо ви використовуєте звичайний чат, на відміну від Signal, де ключі зберігаються винятково на пристроях користувача, і де end-to-end шифрування здійснюється за замовчуванням тобто, користувачу не потрібно нічого налаштовувати. До того ж, тільки Signal є програмою з повністю відкритим кодом на всіх рівнях). Уточнення від 08.06.2020 виділені курсивом.

За допомогою Signal можна робити зашифровані за замовчуванням голосові та відео дзвінки та чати. На відміну від більшості сервісів, Signal не зберігає вмісту ваших повідомлень у хмарі. Все, що відомо серверам Signal про вас – коли було зареєстровано користувача та коли відбувався останній сеанс зв'язку.

комунікації технології протест signal

Знак гривні
Знак гривні