Колишнього регіонала Вілкула нагородили медаллю Міноборони

Міністр оборони Андрій Таран нагородив міського голову Кривого Рогу Юрія Вілкула відомчою відзнакою — медаллю «За сприяння Збройним силам України».

Про це повідомляють на сайті Криворізької міської ради, передає Бабель.

«Хочу відзначити керівництво міста за сприяння та допомогу нашим військовим, за той внесок, який робить місто в розбудову інфраструктури 17-ї окремої танкової бригади», — наголосив Андрій Таран.

Вілкул зі свого боку заявив, що приділяє «багато уваги підтримці учасників бойових дій та їхнім сімʼям».

«Місто створює комфортні умови для оздоровлення та реабілітації військовослужбовців, надає підтримку сімʼям загиблих в зоні АТО бійців і сімʼям полонених. Також ми створюємо належні умови для проходження та несення служби в пунктах постійної дислокації військових частин гарнізону», — зазначив мер Юрій Вілкул.

Юрій Вілкул — колишній член Партії регіонів. Його обрали мером Кривого Рогу на місцевих виборах восени 2010 року. Восени 2015 його переобрали. Тоді розрив між кандидатами становив всього 752 голоси, і опонент Вілкула Юрій Мілобог заявив про фальсифікації. 27 листопада апеляційний суд Дніпропетровської області відмовив Мілобогу в оскарженні результатів виборів. У 2016 році Вілкула знову обрали мером Кривого Рогу.

У 2015 році засновник батальйону «Донбас» Семен Семенченко звинуватив Вілкула в сепаратизмі — ексрегіонал заявив, що це нібито українські добровольці захопили схід України. «Це ви підпалили Донбас, ви захоплювали Донбас, ви сепаратисти», — сказав Вілкул.

абзац армія

Знак гривні
Знак гривні