В.о. голови Держекоінспекції звільнили. "Пішов проти олігархів" – ЦПК

В.о. голови Держекоінспекції Єгора Фірсова звільнили з посади. За його словами, це сталося без пояснення будь-яких причин такого рішення уряду.

Про це повідомляє Цензор із посиланням на канал Фірсова в Telegram.

"Сьогодні рішенням Кабінету міністрів я закінчив роботу на посаді виконуючого обов'язки голови Державної екологічної інспекції України. Жодних причин такого рішення мені не пояснювали, розмов із цього приводу з прем'єром у мене не було", – написав він.

За словами Фірсова, він знав, що таке рішення готується.

"Судячи з того, яка політична картина вимальовується, моє звільнення було тільки питанням часу. Останніми днями було багато пропозицій "повирішувати й офіційно прибрати приставку в.о.", але таких переговірників я посилав куди подалі", – розповів ексголова ДЕІ.

Фірсов пообіцяв, що найближчим часом опублікує детальний підсумковий звіт про те, що було зроблено ним і його командою за час перебування на посаді.

Пішов проти олігархів

"Пішов проти олігархів – з речами на вихід. Варто було Єгору Фірсову почати виписувати багатомільйонні штрафи заводам Ахметова, як спочатку йому спалили авто, а сьогодні уряд звільнив з посади голови Держекоінспекції. Схоже, прилетіла відповідь за рекордні 10 млн грн збитків, які сплатив меткомбінат Ахметова за забруднення екології, – пише Центр протидії корупції.

Пам'ятаєте, чим дихав Київ кілька тижнів тому? Ось приблизно таким повітрям мешканці Маріуполя, Запоріжжя, Кривого Рогу, Кам'янського, Дніпра та інших міст дихають постійно. Бо власникам найбільших забруднювачів довкілля в Україні – Ахметову, Коломойському, Фірташу, Пінчуку, Новинському, Мітталам – байдуже, чим дихають українці. Головне – шалені прибутки. А от очисні споруди, зменшення викидів – далеко не пріоритет. Тим більше, якщо за це ніхто не карає.

І ось знайшлась людина, яка не побоялась штрафувати за катастрофічне забруднення довкілля. Недовго музика грала. Пам'ятаєте, як Зеленський колись пропонував перенести в рідний Кривий Ріг Мінекології? Про обіцянку забули, зате чиновника, який почав штрафувати забруднювачів повітря, звільнити не забули.

Пішов проти олігархів - з речами на вихід. Варто було Єгору Фірсову почати виписувати багатомільйонні штрафи заводам...

Gepostet von Центр Протидії Корупції am Mittwoch, 13. Mai 2020

корупція екологія

Знак гривні
Знак гривні